• 1.degustácia slovenských vín v KNAR Caffe

Po krátkej úvahe sme sa rozhodli, že ponúkneme našim zákazníkom, ale aj blízkej verejnosti, niečo nové. Niečo, čo im ozvláštni stály zvolenský barový stereotyp. Nie sme síce vinotéka, ale sme príjemná kaviareň, orientovaná na zákazníka, usilujúca sa vždy podať kvalitnú, čerstvo namletú kávu či pohár dobrého vína. Sme kaviareň, ktorá nechce byť radená k bežným podnikom. Neobávame sa vystúpiť z radu a ponúknuť niečo nové. Preto, sme sa rozhodli rozširovať svoje možnosti vo forme degustačných večerov, venovaných dobrej nálade, spojenej s ochutnávaním toho najkvalitnejšieho, čo nám vedia slovenské vinárstva ponúknuť.

Na premiéru sme k nám pozvali vynikajúceho someliéra Mateja Poláčika. Ten našu ponuku bez váhania prijal, aby tak využil možnosť predstaviť až desať druhov rôznych vín, pochádzajúcich od viacerých vinárov z lokalít celého Slovenska. Práve jeho ústretovosť a ochota prezentovať zaujímavé ukážky domácej vinárskej produkcie, nás hneď na začiatku podporili rozvinúť projekt degustovania do úspešného konca.

1. degustácia slovenských vín v Knar caffe

V úvode večera si Matej už prvými slovami pri otváraní Prossecca Follador získal publikum odbornou znalosťou, príjemným vystupovaním a dobrou náladou. Všetci ho s neskrývaným záujmom počúvali a užívali si dôvernú večernú atmosféru pri pohári Prossecca, v podvedomí očakávajúc ďalšie zážitky, ktoré mali okúsiť ich zmysly. O komfort v Knar Caffe sa pritom nenúteným, no zároveň sústredeným prístupom počas celého večera staral náš personál tak, aby domov odchádzal maximálne spokojný naozaj každý.

Ako plynul čas, postupne sme prešli Peseckou Leánkou cez vinárstvo Klimko Modra, víno Dudo, Vinidi, cez Víno z dvora, Mislík Winery až k vínu Rariga. Táto dlhá púť predstavovala ochutnávku Prossecca, niekoľkých bielych odrôd, až po červené bohatstvo, ukrývajúce trpkosť v lahodnej a intenzívnej chuti vína Dunaj. Aby všetci pocítili komfort pripraveného večera, nezabudli sme ani na pohostenie, ktoré zahŕňalo tri druhy syra, zelené a čierne olivy, hrozno a samozrejme nami pripravované čerstvé pečivo. Nik tak neostal hladný ani smädný.

1. degustácia slovenských vín v Knar caffe

Ani sme sa nenazdali a po viac ako dvojhodinovej ceste vinárstvami a ochutnávkami – to všetko v úžasnej atmosfére skvelých dojmov a naplnených očakávaní – sme sa ocitli na poslednej zastávke. Pre nás bola práve táto chvíľa kľúčovou. Mali sme možnosť vidieť spokojných ľudí, pochvaľujúcich si príjemný večer. Ich tváre nám dali jasne najavo, že sa stali svedkami profesionálne zvládnutej zážitkovej prezentácie kvalitných produktov, ktoré si zaslúžia pozornosť a obdiv. Práve táto skúsenosť, nás zaväzuje pokračovať v našom zámere a pripraviť pre záujemcov ďalšiu degustáciu, na ktorú všetkých už teraz srdečne pozývame.

Všetkým, čo nás poctili svojou návštevou a prispeli k úžasnej atmosfére večera, úprimne ďakujeme. Veríme, že dojmy, ktoré si od nás odniesli, sa stanú inšpiráciou zájsť k nám opätovne.