• Varenie alebo umenie bez hraníc

V našej kuchyni sa denne snažíme vytvárať pre Vás pokrmy nie len špecifické pre náš región, ale taktiež Vám priblížime kúsok sveta. V nasledujúcich videách môžete vidieť prípravu Double Cheeseburger-u a Deep pan pizze s názvom BBQ Pizza.

Pre tých ktorý nepoznajú tzv. Deep pan Pizza – je to pizza pečená na plechu ktorého priemer je o čosi menší ako priemer klasickej Talianskej pizze. Práve menší primer a hlboké dno plechu nám zabezpečí, že pizza nám pri pečení narastie ako malý koláč. Cesto je hutnejšie a hrubšie, avšak nemusíte sa báť, že bude suché alebo málo sýte. O vznik tejto pizze sa postarali talianský prisťahovalci v Amerike, ktorí tam priniesli svoju technolóliu so sebou. Pizzu Margherita piekli s Mozzarellou a oreganom. Z počiatku pizzu piekli v peci bez akéhokoľvek pridaného podkladu a neskôr na plechu (panvici). Ich forma sa do roku 1945 prispôsobila Americkému Fast-food štýlu. Od tejto doby vznikalo nespočetné množstvo kombináciirôzynch surovín. Deep pan pizza je tiež označovaná ako Chicago style.

Double Cheeeseburger – už názov je každému známy najmä z jednej z najznámejších sieti fast-foodových pokrmov. V našej kuchyni sme sa rozhodli vniesť pod tento názov úplne inú chuť. Prínášame Vám burger ktorého chuť je nezameniteľná a ktorého veľkosť Váš žalúdok skutočne naplní. Doublle cheeseburger predstavuje dvojitu dávku kvalitne nami spracovaného hovädzieho mäsa, ktorého chuť dotvára cibuľový džem, syr cheddar a opražená slaninka.